Over Huged

Hoe vermijd ik zoveel mogelijk afval op mijn evenement ? Wat is de dichtstbijzijnde firma die mijn affiches op duurzame wijze drukt? Waar kan ik herbruikbare bekers ontlenen? Welke alternatieven zijn er voor chemische toiletten? Een antwoord vind je op huged.be, de interactieve Belgische portaalsite voor duurzame producten en diensten...

Huged staat voor HUman Green Event Development. De bedoeling is om evenementen menselijker (human) en groener (green) te maken. De site is bedoeld voor zowel festivals, concertzalen en beurzen als lokale buurtfeesten of je eigen verjaardagsparty. Per categorie worden oplossingen om je evenement te verduurzaam voorgesteld.

Op huged.be ontmoeten organisatoren, leveranciers en dienstverleners elkaar. Nabijheid vormt één van de criteria, zodat onnodig transport wordt vermeden. Daarnaast staan ook innovaties in de kijker, zoals herbruikbare bekers uit bioplastics, droge toiletten, originele animatie, ...

Vzw Ecofest staat in voor het beheer van de website. Zij screenen voorgestelde producten/diensten op 3 duurzame criteria (milieu, gezondheid en/of sociale vooruitgang).

Ben je een leverancier of dienstverlener? Klik dan op 'een product aanbevelen' en vul het formulier in. Omdat we geloven in een duurzamere eventwereld, worden producten en diensten gratis opgenomen op huged.be.